halak

Halak, halkészítményekKalóriaFehérjeSzénhidrátZsírRost
(100g v. lásd megjegyzés)(kJ / kcal)(g)(g)(g)(g)
Angolna1200 / 28515-25-
Busa384 / 92180,61,90
Fogas351 / 84190,20,8-
Harcsa326 / 7817,50,20,80
Heck374 / 8920,2-0,9-
Hering (olajos)1540 / 36815,9-33,8-
Kagyló311 / 7412,82,610
Kaviár1117 / 266264,6160
Keszeg320 / 7716,90,20,80
Lazac865 / 206200140
Ponty420 / 100160,14-
Rák335 / 7917,201,10
Szardínia (olajos)1184 / 28322,5-21,4-
Tonhal (olajos)832 / 1982908,20
Tőkehal - Tőkehalfilé364 / 8719,41,20,50
Tőkehal - Tőkehalmáj (nyers)2586 / 6135,1166,60
Tőkehal - Tőkehalmáj (olajos)2962 / 7073,30,678,20

Úgy gondolom, hogy a fogyáshoz négy pillérnek kell állnia

1. időkorlát: ahhoz hogy fogyjunk legalább 3-4 óránként enni kell, különben lelassul az anyagcsere

2. minőségi korlát: nem mindegy hogy mi kerül az asztalra - kalória - zsírszegény - szénhidrátszegény ételek kerüljenek az asztalra

3. mennyiségi korlát: együnk pici adagokat, mint mondjuk az öklünk, soha de soha ne lakjunk jól.

Ha ezek közül bármelyiket is megszegjük - akkor annak ellenére hogy a másik kettőt betartjuk - abban biztosak lehetünk, hogy egy grammot sem fogunk fogyni. A fogyás csak a három együttes betartásával valósul meg.

4. pillér: a mozgás ami nem feltétele a fogyásnak, de mindenkép előnyét szolgálja